Társoldalunk:
Hírlevél

Arrowsokkal versenyezhet a Minardi

A Forma-1-es Minardi-istálló öt autót vásárolt Tom Walkinshaw tavaly csődbe ment csapatának (Arrows) aukcióján.

A Forma-1-es Minardi-istálló nemrégiben még a csőd elkerüléséért küzdött, ám a múlt heti Kanadai Nagydíj előtt titokzatos megmentő dobott mentőövet a csapatnak. Állítólag a száguldó cirkusz mindenható ura, Bernie Ecclestone ruházott be néhány millió dollárt a faenzai kiscsapatba, néhány forrás azonban fenntartásokkal kezeli ezt a hírt.

Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a Minardi pénzhez jutott, s ha már így alakult, be is vásárolt a tavaly befuccsolt Arrows-istálló aukcióján. Összesen öt darab A23-ast vett Tom Walkinshawtól Paul Stoddart, ami első pillantásra ugyan furcsa lehet, ám igazándiból mégis logikus lépésnek tűnik: az Arrows tavaly ugyanazzal a Cosworth-motorral versenyzett, amely most a Minardikban is dübörög.

Hogy Stoddart mihez kíván kezdeni az autókkal, az egyelőre rejtély, mindenesetre hivatalosan nem tervezik, hogy a Minardikat lecserélik az Arrowsokra. Nem hivatalosan viszont annál inkább elképzelhető, ezen feltételezéseket megerősítette a Minardi egyik szóvivője is. "Meglátjuk, mire lesznek jók az új szerzeményeink, akár a fejlesztésekben is jó hasznát vehetjük az autóknak. Kettő egyébként kiváló állapotban van, míg hármat alkatrészként használhatunk fel."

Az egyik internetes újság szerint elképzelhető, Stoddart azt az autót veti majd be a versenyeken, amely a teszteken jobban muzsikál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK