Társoldalunk:
Hírlevél

Villeneuve kiállt Button mellett

Jenson Button felépült a Monacói Nagydíj szabadedzésén elszenvedett sérüléseiből, így rajthoz áll a soron következő, kanadai futamon. Amúgy csapattársa, Jacques Villeneuve is melléállt.

A Forma-1-es BAR-istálló brit versenyzője, Jenson Button nagyot bukott a Monacói Nagydíj szombati szabadedzésén, az alagútból kijövet nagy sebességgel a falnak csapódott. A fiatal pilóta rövid időre az eszméletét is elvesztette, így az orvosok nem engedték rajthoz állni a vasárnapi futamon. Szintén a doktorok tanácsára a monzai tesztelést is kihagyta, a soron következő, Kanadai Nagydíjon azonban már ott lesz a mezőnyben.

"Jenson Button immáron teljesen egészséges, így megkezdheti felkészülését a Kanadai Nagydíjra. Buttont Sid Watkins, a Forma-1 főorvosa is teljes vizsgálatnak vetette alá, s zöld utat adott a versenyzőnek" - áll a BAR-Honda közleményében.

"Láttam, ahogy a közeledem a falhoz, ám hogy ezután mi történt, azt nem tudom felidézni" - emlékezett vissza Button a történtekre. "Természetesen félelem nélkül ülök vissza az autóba, de Montrealban azért egy kicsit óvatosabb leszek. Már csak azért is, mert biztos akarok benne lenni, hogy minden rendben van."

A monte-carlói volt egyébként Button Forma-1-es karrierjének eddigi legsúlyosabb balesete, s most csapattársától, Jacques Villeneuve-től kapott támogató szavakat. Ez meglepő, mert a két pilóta kapcsolata rózsásnak távolról sem nevezhető, gyakran szólnak be egymásnak, munkájukon kívül nem nagyon van közös témájuk. A kanadai versenyző azonban most teljes jóindulattal azt tanácsolta Buttonnak, a baleset miatt ne féljen padlóig nyomni a gázt.

"Igazából csak abból lehet jó versenyző, akit nem visel meg különösebben első komolyabb balesete" - mondta Villeneuve. "Ha az ember tudja, mit rontott el, könnyen kijavíthatja a bakit. Ha viszont nem tudja, miért hibázott, könnyen elkezdhet kételkedni magában: márpedig ez a lehető legrosszabb, ami egy versenyzővel történhet, mert a félelem miatt esetleg olyankor is visszaveszi a gázt, amikor nem kéne. Jenson balesete nem tűnt olyan súlyosnak, ám kívülállóként lehetetlen egy ilyen ütközést megítélni: én már csak tudom, hogy ami semmiségnek néz ki, az bizony nagyon tud fájni. Jensonnak gyorsan el kell felejtenie az egészet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK