Társoldalunk:

A Williams későbbre tartalékolja erejét

Sir Frank Williams, a Forma-1-es Williams-BMW-istálló csapatfőnöke elégedetten nyilatkozott az új fejlesztésekről, szerinte a szezon második felében már versenyképes lesz együttese.

A 2003-as Forma-1-es idény rajtja nem egészen úgy sikerült a Williams-BMW számára, ahogy azt a csapat szurkolói szerették volna: négy verseny után még mindig győzelem nélkül áll a grove-i gárda, ezzel szemben a McLaren már kettő, míg a Ferrari egy futamgyőzelemnél tart. Noha a szezon negyedén már túl vagyunk, a Williams háza táján nincs pánik, bíznak benne, hogy az új fejlesztések segítségével majd felzárkóznak a két élcsapat mögé.

"Biztos vagyok benne, hogy nagy jelentőségű fejlesztések lesznek ezek" - mondta Sir Frank Williams csapatfőnök. "Programunk, amely egyébként rendkívül jól menedzselt és agresszív, a tervek szerint halad." Mivel a Williams tesztelési napjai számos vetélytárséval ellentétben nincsenek korlátozva, tengernyi idejük van még az új fejlesztések próbálgatására. Felmerül azonban a kérdés, hogy míg a Ferrari és McLaren folyamatosan tökéletesíti autóját, mikor lesz képes Ralf Schumacher és Juan Pablo Montoya a győzelemért harcolni.

"A szezon második felében már remélhetőleg komoly riválisai leszünk az élcsapatoknak" - adott választ a kérdésre Sir Frank Williams, hozzátéve, hogy Ralf Schumacher a San Marinó-i Nagydíj időmérőjén elért második helyével már bizonyította, jó úton járnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK