Társoldalunk:
Hírlevél

Saját autót építene a BMW

Gerhard Berger, a BMW egykori sportigazgatója nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a német gyár szakít a Williams-istállóval, s a jövőben önálló csapatként indul a Forma-1-ben. Ralf Schumacher mindeközben 2001-es imolai sikerének megismétlésére készül.

Játék
Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!tippelj.hu

Gerhard Berger, aki a múlt hónapban önként állt fel a BMW sportigazgatói székéből, az F1 Racing című magazinnak úgy nyilatkozott, a német gyár elégedetlen partnere, a Williams teljesítményével, így nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben önálló csapattal indul a Forma-1-ben. Az osztrák szakember ugyanakkor kijelentette azt is, hogy 2004 végéig minden marad a régiben, a BMW és a Williams jelenlegi szerződése ugyanis pontosan eddig érvényes.

"A BMW-nél bármi lehetséges, minden kérdés nyitott" - mondta Berger. "Meglehet, 2005-ben saját csapatot indít a Forma-1-ben, de teljesen az sem zárható ki, hogy szakít a száguldó cirkusszal. Jelenleg azonban az első számú feladat az, hogy a gyár tökéletesítse a Williamsszel való kapcsolatát." Berger nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy a BMW a jövőben más csapatokkal működjön együtt. "Könnyen elképzelhető, hogy a BMW új partnert keres magának, mert a Williamsszel korántsem felhőtlen a viszonya. Ha pedig egy együttműködés nem úgy működik, ahogy kellene, más megoldás után kell nézni."

A BMW és a Williams eredetileg ez év januárjában hosszabbította volna meg szerződését, a tárgyalások azonban még mindig nem fejeződtek be. Pletykák szerint a BMW elégedetlen az angol istálló idei esztendőre tervezett autójával, különösen annak aerodinamikájával. "Alapvetően jó autót épített a Williams 2003-ra, jó elképzelések alapján dolgoztak a mérnökök. Az viszont biztos, hogy az aerodinamikai fejlesztéseket kicsit elhanyagolták Sir Frank Williamsék, ez később problémákat okozhat. Pedig ha mindenre odafigyeltek volna, egyértelműen a Ferrari legnagyobb riválisai lehetnének."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK