Társoldalunk:
Hírlevél

Döntött a FIA: Fisichella nyert Interlagosban

A Nemzetközi Automobil Szövetség pénteki, párizsi tanácskozásán úgy döntött, hogy megváltoztatja a vasárnapi, Forma-1-es Brazil Nagydíj végeredményét, így az olasz Giancarlo Fisichella (Jordan-Ford) lett a győztes. A helyszínen még a finn Kimi Räikkönen (McLaren-Mercedes) sikerét hirdették ki.

Az olasz pilóta ezzel Forma-1-es pályafutása 110. futamán először lett a legjobb. Korábban tízszer állt dobogóra, s 90 pontot gyűjtött. A Jordan-Ford 200. versenyét végül az FIA döntésének köszönhetően ünnepelheti első hellyel.

Az eredetileg 71 körösre tervezett viadalt az ausztrál Mark Webber (Jaguar-Cosworth) és a spanyol Fernando Alonso (Renault) súlyos balesete miatt állították le - az akkori álláspontok szerint az 55. körben -, s bár a döntés pillanatában Fisichella vezetett, a szabálykönyv 153. paragrafusának rendelkezéseit figyelembe véve a két körrel korábbi állás alapján hirdették ki a végeredményt.

Eddie Jordan, a nevét is viselő Forma-1-es csapat vezetője érthetően örül annak, hogy a Giancarlo Fisichella lett a Brazil Nagydíj győztese. "Rendkívül izgalmas volt a futam, s örülök annak, hogy a FIA a lehető legkörültekintőbb vizsgálat után állapította meg a hivatalos végeredményt. Boldogok vagyunk, hogy Giancarlónak ítélték a győzelmet" - mondta.

A Jordan-Ford olasz pilótája szintén elégedett a FIA döntésével, bár még jobban örült volna, ha már Interlagosban ő állhat a dobogó tetejére: "Végre mindenki rájött, hogy én győztem. Mi már a futam leintését követően tudtuk, hogy nyertem, s az elmúlt napokban is ez volt a meggyőződésünk. Még mindig csalódott vagyok amiatt, hogy nem ünnepelhettem a dobogó legfelső fokán."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK