Társoldalunk:

Palikról fog szólni az idei F1-szezon

Az [origo] olvasói szerint idén nem Michael Schumacherről, netán David Coulthardról vagy Juan Pablo Montoyáról, hanem Palik Lászlóról fog szólni a Forma-1-es világbajnokság.

Az új Forma-1-es szezon indulásának apropóján tartottunk apróbb közvélemény-kutatást, azt tudakolván, az [origo] olvasói szerint az idei híg mezőnyben, valamint az új szabályok szellemében kiről fog szólni a világbajnokság. Nos, a kérdésre rengeteg, közel 28 ezer szavazat érkezett, s némiképp meglepő eredmény született.

Az várható volt, hogy a kissé talán túlontúl optimista módon mindjárt világbajnoki címre törő Cristiano da Matta nem fog sok kattintást begyűjteni (a szavazók 1,4 százaléka voksolt a brazilra), a Ferrari örök másodhegedűse, Rubens Barrichello sem reménykedhetett túl sok bizalomban (a szavazatok 3,2 százalékát gyűjtötte be), s még az is rendben van, hogy a forrófejű Juan Pablo Montoyára csak a szavazók 8,7 százaléka kattintott.

De hogy az Ausztrál Nagydíj nyertese, David Coulthard 10,5 százalékkal harmadik, míg az ötszörös világbajnok Michael Schumacher 33,6 százalékkal csak második lett, az bizony kissé meglepő volt: mindez azt jelentette ugyanis, hogy olvasóink 42,6 százaléka, azaz hozzávetőlegesen 12 ezer szavazó szerint idén a Forma-1-es futamok örök kommentátora, Palik László hagyja majd a legmélyebb nyomot a nézőkben.