Társoldalunk:

Coulthard szerint nonszensz a vb-címről beszélni

David Coulthard unja már, hogy az Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme óta mindenkitől azt hallja, idén végre világbajnok lehet. Sir Stirling Moss szívesen látna még néhány szabálymódosítást, szerinte jó irányba halad a Forma-1.

Az elmúlt héten több Forma-1-es szakértő is úgy nyilatkozott, hogy az idei esztendő David Coulthardé lehet, noha a skót egyelőre még csak az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat nyerte meg. A McLaren-Mercedes pilótája is kicsit korainak tartja még, hogy máris neki ajándékozzák a világbajnoki címet, elege is van már a hasonló nyilatkozatokból. Persze ő lenne a legboldogabb, ha hosszú évek után végre felülhetne a trónra, de hangsúlyozta, még 15 verseny van hátra az idényből, amelyeken bármi megtörténhet.

"Úgy vélem, néhány ember nincs tisztában a valósággal" - mondta Coulthard. "Igen, pályafutásom során másodszor megnyertem az Ausztrál Nagydíjat, s igen, valóban elsőként utazhatok Malajziába. De könyörgök, még 15 verseny áll előttünk, nonszensz máris világbajnoki címről beszélni. Az idén bevezetett új pontozási szisztémának köszönhetően mindösszessen két pont az előnyöm Montoyával szemben, azaz bármikor megfordulhat az állás."

Coulthard hozzátette még, hogy csapatára kemény munka vár még mind a futamokon, mind a teszteléseken, amennyiben azonban minden a tervek szerint alakul, valóban jó eséllyel pályázik egy előkelő világbajnoki helyezésre.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK