Társoldalunk:
Hírlevél

Kevesebbért tartaná meg Schumit a Ferrari

Német lapértesülés szerint a Ferrari szerződéshosszabbítási ajánlatot tett az ötszörös Forma-1-es világbajnok Michael Schumachernek, ám jelenlegi kereseténél jóval kevesebb pénzt kínál a német klasszisnak az istálló.

Az ajánlatról Willi Weber menedzser beszélt a Die Weltnek, hozzátéve: a világsztár fizetése 2005-től évi 32 millió dollár lenne. Schumacher kétszeres világbajnokként, 1996-ban érkezett a Ferrarihoz a Benettontól. Harmadszor 2000-ben nyerte meg a pontversenyt, azóta újabb két siker fűződik a nevéhez. A Ferrarinál a német klasszisé mellett 2004 végén jár le a csapatfőnök Jean Todt, a technikai igazgató Ross Brawn s a főtervező Rory Byrne jelenlegi szerződése is. 

Öt világbajnoki címével és 64 futamgyőzelmével a 34 éves Schumacher a Forma-1 történetének legsikeresebb versenyzője. Korábban többször hangsúlyozta, hogy addig marad aktív, amíg élvezi a munkáját, a visszavonulása időpontját pedig még nem döntötte el.  

Érdekesség, hogy február végén egy német lap a csapatoktól kapott információk alapján nyilvánosságra hozta a Forma-1-es pilóták kereseti listáját, s azon az "éllovas" Schumacher 45 millió euróval, vagyis a "beígért" 32 millió dollárnál jóval magasabb összeggel szerepel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK