Társoldalunk:

Kifúrták Irvine-t a Jordan-csapatból

Zátonyra futottak az ír Eddie Irvine tárgyalásai a Jordan-Ford-istállóval, így nélküle rendezik a 2003-as Forma-1-es világbajnokságot. Elképzelhető, hogy a 37 éves versenyző csalódottságában befejezi pályafutását.

Noha Forma-1-es berkekben hetek óta arról suttogtak, hogy Eddie Irvine lesz az olasz Giancarlo Fisichella csapattársa a Jordan-Ford-istállónál, az ír versenyző bejelentette, hogy 2003-ban nem vesz részt a világbajnokságon, tárgyalásai zátonyra futottak a csapat vezetőségével. A 37 esztendős pilóta csalódottságában azt sem zárta ki, hogy pályafutása ezzel végleg befejeződött.

"Nagyon szomorú nap ez számomra" - kezdte a Ferrari színeiben 1999-ben ezüstérmet szerző Irvine. "Úgy döntöttem - úgy döntöttek helyettem -, hogy az idei szezonban egyetlen csapatban sem versenyzek, s lehet, hogy soha többet nem szerepelek a száguldó cirkuszban. Tavaly júliusban gondoltam először arra, hogy visszatérek pályafutásom első csapatához, a Jordanhez (1993-ban és '94-ben szerepelt Eddie Jordan gárdájában), a tárgyalások megfelelő ütemben is zajlottak. A gazdasági nehézségek miatt azonban minden összeomlott, az istállónak most már olyasvalakire lenne szüksége, aki óriási pénzeket is magával tud hozni. Én csak sebességet, megbízhatóságot és a nagy tapasztalatot tudtam volna adni, ez pedig a vezetőségnek nem kellett."

"Csalódott vagyok, mert nagyon élveztem volna az új szabályok szerinti versenyzést, leginkább az időmérő edzésre gondolok (egy mért kört lehet csak megtenni). A szabálymódosítások roppant kedvezőek az olyan pilóták számára, mint amilyen én is vagyok, kár, hogy nem fogom megtudni, mire lennék képes."

Irvine 2000-ben, 2001-ben és 2002-ben a Jaguar-istállóban szerepelt, tavaly nyolc pontjával a világbajnoki összetett kilencedik helyén végzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK