Társoldalunk:

Rosberg Forma-1-es autót tesztelt

A 17 esztendős Nico Rosberg lett a világ legfiatalabb olyan pilótája, aki Forma-1-es autó volánja mögé ülhetett. A fiatalemberrel maximálisan elégedett volt a BMW-Williams-istálló főnöksége, nem okozott csalódást a finn csodagyerek.

Az e heti, barcelonai tesztelésen a BMW-Williams-csapat lehetőséget biztosított a 17 éves finn Nico Rosbergnek, hogy kipróbálhasson egy Forma-1-es versenyautót. Az 1982-ben világbajnoki címet szerzett Keke Rosberg fia így a legfiatalabb pilóta lett, aki a száguldó cirkuszban valaha volán mögé ülhetett. A keddi tesztnapon 38 kört tett meg a Circuit de Catalunyán, legjobb ideje 1:21.070 volt, amivel összesítésben a nyolcadik helyen végzett. Nem csoda, hogy nemcsak maga Rosberg, de a Williams is el volt ragadtatva az ifjú teljesítményétől.

"Hát ez valami egészen fantasztikus érzés volt" - makogta még az élmény hatása alatt Rosberg. "Mostantól semmi mást, csakis Forma-1-es autót akarok vezetni."

A "nagy" Rosberg a pálya széléről, barátai társaságában figyelte, ahogy fia történelmet ír az FW24 kormányát tekergetve a barcelonai aszfaltcsíkon, róla egyébként tudni érdemes, hogy szintén williamsesként aratott világbajnoki címet. "Apa azt tanácsolta, ne kockáztassak túlságosan sokat, csak élvezzem a vezetést. Azt hiszem, tökéletesen teljesítettem az utasításokat" - mosolygott az 1985. június 27-én született Nico. "Az első néhány kör egyébként olyan volt, mintha csak Playstationnel játszanék, minden olyan gyorsnak és valószerűtlennek tűnt. Aztán rájöttem, hogy itt bizony teljesen az én kezemben van az irányítás."

Rosberg tesztelési lehetőségét annak köszönhette, hogy jól szerepelt a Formula BMW kategóriában, hasonló okokból kifolyólag Dirk Müller is szerepet kapott kedden. Mario Thiessen, a BMW motorsportokért felelős igazgatója mindkettőjük teljesítményétől el volt ragadtatva: "Nagyon érdekes nap volt, felettébb izgalmas volt látni, ahogy két ilyen fiatal tehetség milyen lenyűgöző teljesítményt volt képes nyújtani. Álmaimban sem gondoltam volna, de mindketten tudtak segíteni az autók beállításában, meg tudták mondani, mi működik rosszul, és mi jobban. Nagy jövő áll előttük.

KAPCSOLÓDÓ CIKK