Társoldalunk:

Az Arrows nem nyugszik bele a kizárásba

A Forma-1-es Jaguar-istálló új szerzeménye, a brazil Antonio Pizzonia a keddi barcelonai tesztelésen csúnyán odacsapta autóját a gumifalhoz, ő azonban szerencsére sérülések nélkül úszta meg az esetet.

A Forma-1 egyik újonca, a brazil Pizzonia egyelőre csak az autók összetörésében jeleskedik a száguldó cirkuszban, két napon belül a második Jaguarját tette tönkre. Igaz, csütörtökön egy 70 ezer dolláros utcai járművet tört darabokra, amikor három ismerősének szerette volna megmutatni a Spanyol Nagydíj helyszínét, kedden viszont egyik versenygépét zúzta péppé.

Történt, hogy Pizzonia a pálya második, erős balkanyarjában elveszítette uralmát autója felett, s igen nagy sebességgel a gumifalba vágódott. A kasztni szemmel láthatóan súlyos sérüléseket szenvedett, a brazil pilóta azonban nem: sértetlenül sétált el a baleset helyszínéről. Ráadásul a Jaguar-csapat tájékoztatása szerint azok a súlyos sérülések sem kijavíthatatlanok, így Pizzonia (ha akar) visszatérhet a barcelonai pályára délután. 

A brazil ügyetlenkedése már csak azért is meglehetősen érthetetlen, mert korábban brit Forma-3-as bajnok volt, idén pedig Forma-3000-esként és a Williams-istálló tesztpilótájaként is megfordult a Circuit de Catalunyán.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK