Társoldalunk:

Ecclestone kifakadt a Ferrari ellen

Bernie Ecclestone szerint a Ferrari nevetségessé tette idén a Forma-1-et, amikor nem engedte, hogy Rubens Barrichello veszélyeztesse Michael Schumacher újabb sikerét. Max Mosley úgy véli, egyáltalán nem biztos, hogy 11 csapat indul a jövő évi sorozatban.

"Az emberek jogosan gondolják azt, hogy hülyének nézik őket. Már a hatodik, ausztriai futamon rosszul döntött a Ferrari, amikor Michaelnek ajándékozta a győzelmet. Indianapolisban pedig ismét eljátszották ezt, igaz, akkor Rubens lett az első. Sajnos, a Ferrarinál úgy gondolkodtak, hogy bármit megtehetnek. A szurkolók ezt nem szeretik, emiatt egy részük elfordult a Forma-1-től" - érvelt az autósport elitkategóriájának első számú vezetője.

A május 12-i spielbergi Osztrák Nagydíj utolsó köreiben az addig biztosan vezető Barrichello látványosan lelassult, majd a célegyenesben - a Ferrari utasítására - elengedte a favoritot. Emiatt a nemzetközi szövetség (FIA) 1 millió dolláros kollektív büntetéssel sújtotta az istállót, 500 ezer kifizetését azonban egy évre felfüggesztette.

A brazil pilóta később sem versenyezhetett "élesben", csak akkor kezdhetett el győzni, amikor Michael Schumacher bebiztosította ötödik világbajnoki címét. A német szupersztár végül szeptemmber 30-án Indianapolisban adta vissza a spielbergi kölcsönt, amikor "célfotó" döntött csapattársa javára.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK