Társoldalunk:
Hírlevél

Megmenekült a csődtől az Arrows

Megmenekült a csődtől az idei utolsó öt Forma-1-es futamról nehéz anyagi helyzete miatt hiányzó Arrows. A csapatot német-arab összefogás mentette meg, ám még számos teendő akad a leafieldiek háza táján.

Az angol istálló új többségi tulajdonosa egy German Grand Prix Racing nevű német cég lett, melynek 90 százalékát egy egyesült arab emírségekbeli sejk birtokolja. A fennmaradó egytizednyi üzletrész továbbra is Tom Walkinshaw csapatfőnöké.

Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett a 100 millió eurós adósságot felhalmozott Arrows részéről, a német dpa hírügynökség úgy tudja, hogy a szerződést már október 31-én aláírták.

A megállapodás az utolsó pillanatban jött létre: az előírások szerint péntekig lehet jelentkezni a 2003-as idényre, melyre a nevezési díj 300 ezer euró.

Walkinshaw problémái ezzel még nem oldódtak meg egy csapásra. A 250 alkalmazottat foglalkoztató csapatnál számos poszt betöltetlen, többek közt a Jordanhez távozott főmérnöké, Nicolo Petruccié is.

Egyelőre azt sem tudni, hogy ki vezeti majd jövőre a kocsikat: bennfentesek szerint az idén is Arrows-színekben indult holland Jos Verstappen és a Jaguartól menesztett északír Eddie Irvine lehet a befutó. A csapatfőnöknek ráadásul új főszponzort is kell találnia a kiszállt Orange helyére.

Az Arrows két ponttal az elmúlt szezonban holtversenyben az utolsó helyen végzett a konstruktőrök világbajnokságán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK