Társoldalunk:

Befejeződött az Arrows idénye

A roppant súlyos anyagi gondokkal küszködő Arrows-istálló nem indul a hétvégi Forma-1-es Amerikai Nagydíjon.

Egy, a csapathoz rendkívül közel álló személy kiegészítette a fenti bejelentést, mely szerint valószínű, hogy az indianapolisi verseny után az idényzáró, szuzukai Japán GP-n sem vesz az istálló. Ezt támasztja alá, hogy az Arrows szabadságra küldte munkatársait, s be is zárta központját az angliai Leafieldben.

Két héttel ezelőtt a leedsi bíróság 28 napos haladékot adott a csapatnak az adósságok rendezésére. Ha ez elmarad, akkor következik a felszámolás.

A legutóbbi öt futamból csak egyen vett részt az istálló. Négy hete még úgy tűnt, hogy rajthoz áll a szeptember elsejei Belga Nagydíjon, de a pénteki nyitány előtt visszalépett. A vezetők, akik előzőleg egy amerikai befektetőről beszéltek, a visszakozást azzal magyarázták, hogy az indulás - legalábbis a jogászok szerint - veszélyeztette volna a megállapodást.

Az Arrows először a Brit Nagydíj előtt került bajba, akkor a két versenyző kihagyta a pénteki szabadedzéseket. Ugyanez Franciaországban is megismétlődött, majd a sikertelen időmérő tréning után - Frentzen és Bernoldi sem kvalifikálta magát - a csapat tagjai hazautaztak. A Német GP-n rajthoz álltak a pilóták, majd augusztus másodikán Heinz-Harald Frentzen szerződést bontott a csapattal.

A Hungaroringen, Spában és Monzában már egy pillanatra sem tűntek fel az Arrows autói.

KAPCSOLÓDÓ CIKK