Társoldalunk:
Hírlevél

Schumacher nem kedveli az indianapolisi pályát

2002.09.24. 16:57

Visszafogottan várja az idei év utolsó előtti, indianapolisi Forma-1-es nagydíját Michael Schumacher, a Ferrari ötszörös világbajnok pilótája. A német versenyző csak a szurkolókkal elégedett Amerikában, a ringet közepesnek tartja.

A Ferrari idén már majdnem mindent megnyert, amit lehetett, Michael Schumacher személyében begyűjtötték az egyéni vb-címet, valamint élen végeztek a konstruktőrök versengésében is. Az egyetlen nyitott kérdés már csak az, hogy Rubens Barrichello, az istálló második számú pilótája megszerzi-e az összetett második helyét.

Az Egyesült Államok Nagydíján, Indianapolisban a brazil bebiztosíthatja magának a dobogó második fokát, a Ferrari így gőzerővel készül a futamra. Michael Schumacher azonban már korántsem ilyen lelkes, alaposan lehúzta az amerikai aszfaltcsíkot.

Schumacher (jobbra) nyerte az első indianapolisi USA NagydíjatForrás: AFP/Jeff Kowalsky

"Mint azt az idei év során már bebizonyítottuk, remek autónk van, s jó érzés lenne az év utolsó két versenyét is uralni - mondta Schumacher, aki 2000-ben nyerni tudott Indianapolisban, míg tavaly a második helyen végzett a pályafutása utolsó Forma-1-es győzelmét arató, finn Mika Häkkinen mögött. - Csakúgy, mint Monzában, a gumik kulcsszerepet fognak játszani, remélhetőleg nekünk jön majd ki legjobban a lépés. Szoros versenyre számítok."

Az ötödik világbajnoki címét már réges-régen begyűjtő Schumacher arról is beszélt, hogy a közönség miatt nagyon szívesen versenyez Indianapolisban, a pálya viszont nem tartozik a kedvencei közé.

"Sosem tagadtam, hogy nem kedvelem igazán Indianapolist, az én értékelésem szerint ez a ring csak közepes minősítést kaphat. Az rendben van, hogy nagy múltú aszfaltcsík ez, de mi csak részben használjuk a legendás oválpályát. Viszont óriási élmény 200 ezer fanatikus szurkoló előtt körözni, tavaly, a New Yorkot és Washingtont ért terrortámadások után is fantasztikus hangulatot teremtettek a nézők."

Schumacher helyében Coulthard visszavonulna

Schumacherhez kapcsolódó hír még, hogy David Coulthard, a McLaren versenyzője kijelentette, a német helyében ő befejezné pályafutását. "Mindent elért ebben a sportágban, amit lehet, már így is legendának számít. A helyében én a szezon után szögre akasztanám a bukósisakomat" - mondta Coulthard.