Társoldalunk:
Hírlevél

Massa Szuzukában búcsúzik

A Forma-1-es Sauber istálló bejelentette, hogy az idényzáró, Japán Nagydíjon feltétlenül számít Felipe Massa szolgálataira, akit Monzában kapott büntetése miatt Heinz-Herald Frentzen helyettesít a hétvégi, indianapolisi futamon. A brazil utoljára fog szerepelni a Sauber színeiben Szuzukában.

Mint arról az [origo] is beszámolt, Felipe Massát az Olasz Nagydíjon, Pedro de la Rosával történt ütközése miatt arra büntette a Nemzetközi Automobil Szövetség, hogy a soron következő, Amerikai Nagydíjon az időmérő edzésen elért pozíciójához képest tíz hellyel hátrébb (vagy az utolsó pozícióból) rajtoljon.

A határozatot követően Peter Sauber csapatfőnök úgy döntött, hogy az istálló minél jobb szereplése érdekében Heinz Herald Frentzent indítja Massa helyett a futamon, hiszen a büntetést a pilóta, nem pedig a csapat kapta.

Időközben kiderült, hogy a csere kizárólag erre a hétvégére szól, Szuzukában, a szezon utolsó versenyén ismét a brazil lesz Nick Heidfeld csapattársa. Massa így versenykörülmények között búcsúzhat el az együttestől, jövőre ugyanis a Toyotánál szeretne versenyezni, helyét Frentzen foglalja el a Sauberban.

A Toyotánál az első számú pilóta Olivier Panis lesz jövőre, a második versenyzői állásra három brazil, Helio Castroneves, Christiano da Matta és Felipe Massa ácsingózik. A legfrissebb hírek szerint Massa állás nélkül marad, a francia TF1 televíziós állomás értesülései szerint ugyanis a japánok a CART-ból érkező Da Mattával már alá is írták a megállapodást.

A döntést hivatalosan az Amerikai Nagydíj után jelentik be.

KAPCSOLÓDÓ CIKK