Társoldalunk:

Coulthard a zárónap legjobbja

A barcelonai Forma-1-es tesztek utolsó napján, pénteken is McLaren végzett az élen, ezúttal is David Coultharddal a volánnál. Mugellóban Michael Schumacher és Luca Badoer zárta le a Ferrari programját.

A négynapos gyakorlás során csak a wokingi istálló autói "nyertek" a katalán pályán, pénteken például a 106 kört teljesítő DC. A skót versenyző módosított kocsival vágott neki a napnak, ám mikor ezzel gondok adódtak, visszacserélték az eredeti kasztnit, s Michelin-gumikat teszteltek.

"Egy kicsit mindenből végeztünk ezen a pályán" - magyarázta Coulthard. "Gumi, motor, távlati programok. Mint mindig, most is nehéz megmondani, mire számíthatunk Indyben. Az itt tesztelt gumiknak most nincs nagy jelentőségük, mert ez a pálya teljesen más, mint Indianapolis. Pillanatnyilag nem olyan az autó, mint szeretném."

Antonia Pizzonia - akit a Jaguar próbálgat - lett a második, csupán egy tizeddel DC mögött. Marc Gené csak délelőtt vezette a Williamst, akkor az abroncsokra figyelt. Olivier Panis utolsó tesztje a BAR-ral kissé félresikerült: délelőtt motor-, délután váltóhiba szakította félbe munkáját.

Barcelona, negyedik (utolsó) nap:
1. David Coulthard, McLaren-Mercedes (Michelin), 1:18.520 perc, 106 kör
2. Antonio Pizzonia, Jaguar (M), 1:18.647, 58
3. Marc Gené, Williams-BMW (M), 1:19.103, 63
4. Olivier Panis, BAR-Honda (Bridgestone), 1:19.373, 54

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK