Társoldalunk:

A Ferrari ötvenedik dobogója sorozatban

Zsinórban ötvenedik alkalommal állhatott dobogóra ferraris versenyző a Forma-1-ben, miután Michael Schumacher és Rubens Barrichello kettős győzelmet aratott a vasárnapi Belga Nagydíjon. Az 1999-es malajziai futam óta tartó sorozatban komoly szerepe van a Bridgestone-gumiknak, az idei elsöprő sikerekre viszont már Jean Todt csapatfőnök sem talál szavakat.


Fotó: Amber PR


Nyomasztó a Scuderia fölénye
Fotó: Amber PR
Schumacher spái győzelmével megdöntötte a Nigel Mansell és saját maga által tartott rekordot: egy idényben immár tíz elsőség a csúcs. "Gratulálunk Michaelnek a rekordhoz és örülünk, hogy Rubens növelte előnyét a vb második helyén" - mondta Szuganuma Hiszao, a Bridgestone technikai igazgatója.

A japán cég vezetője elárulta, hogy az idényzáró futam (Szuzuka, október 13.) után elkészítik a 2003-as modelleket, melyeket novembertől már tesztelnek is a szigetországban. A Belga Nagydíjon idei 12. győzelmét aratta a japán abroncsgyártó.

Csapata szezonbeli hatodik kettős győzelme után a Ferrari sportigazgatója mámorosan nyilatkozott: "Álomverseny: egy újabb az idén. Minden tökéletesen működött; az autó, a motor, a gumik, a pilóták és a csapat is. Nem lehet szavakkal leírni, milyen szezont futunk. Bármilyen típusú pályán képesek vagyunk nyerni, a kivételes autónknak köszönhetően."

Könyvajánló

Michael Schumacher és a Ferrari


Maga győztes a következőket mondta: "Ez az eredmény jobb, mint amit vártunk, mivel nem tudtuk, milyen idő lesz, s ott hogyan viselkednek majd a gumik. A kocsi egyszerűen nagyon jó az olyan gyors pályákon, mint ez is. Nekem tetszett a verseny, mert nem kell mindig harcolni, hogy élvezd a vezetést."

KAPCSOLÓDÓ CIKK