Társoldalunk:

Schumacher első belgiumi pole-ja

Kimi Räikkönen fantasztikus teljesítményt nyújtott a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzésén, ám produkcióját elhomályosította Michael Schumacher, aki két mesteri kört autózva szerezte meg a pole pozíciót - az elsőt kedvenc pályáján. 


Forrás: EPA


Schumi nagyot alakított
Fotó: EPA
Az első percekben mindössze az okozott izgalmakat, mikor Michael Schumacher Ferrariját ellenőrzésre vitték, autó viszont nem jelent meg a pályán. Elsőként természetesen Mark Webber és a Minardi jelent meg, s 1:48.528-as ideje jobb volt Mika Häkkinen 1998-as körrekordjánál!

Utána viszont megjelent Kimi Räikkönen és feltette a mércét: 1:44.731 perc, mögötte Barrichello, Ralf Schumacher, Coulthard, Montoya, Trulli, Villeneuve, Panis sorrend alakult ki. Ekkor 25 perce tartott az edzés, Michael Schumacher és Giancarlo Fisichella még nem jelent meg...

...Mikor a forgalom alábbhagyott, megjelentek mindketten, Schumacher pedig futott egy sokkolóan gyors kört: 1:44 alá ment három ezreddel, 0.747 mp-t verve az egész hétvégén élen álló Räikkönenre. Az idő kiváló, s talán elég lesz arra, amire eddig meglepő módon nem került sor - Schumi pole pozíciójára.

A parádé után Button feljött hatodiknak (két másodperccel elmaradva az élen álló ferraristól) visszatért Räikkönen, s kiváló idővel megszorongatta Schumachert. A fiatal finnt dicséri, hogy köre elején látatlanban belehajtott a füstbe, melyet az Olivier Panis autójában felrobbant motor terített a pályára. Barrichello felkapaszkodott a dobogó aljára, Montoya pedig ötödiknek a tizedik helyről.

Fisichella kicsúszott, a gumifalnak ütközött, a sárga zászlók miatt mindenki elhagyta a pályát, pedig Schumacher már készült a második gyors körére. Helyette Räikkönen gurult elő, s bár a második időmérő ponton két tizeddel maradt csak el Schumitól, a végén még saját idején sem javított.

Schumacher viszont igen, 268 ezreddel jobbat ment addigi pole-t érő eredményénél, s így összesen 0.567 mp-cel volt gyorsabb a második Räikkönennél. Nyolc perccel a leintés előtt az élmezőny M. Schumacher, Räikkönen, Barrichello, R. Schumacher, Montoya, Coulthard, Trulli, Button, De la Rosa, Irvine sorrendben követte egymást.

Az utolsó nagy roham során csak Räikkönen és Montoya tudott javítani, de egyikük sem lépett előre, így maradt a sorrend, ami volt. Meglepetés a Sauber és a Jordan gyenge szereplése.

"Büszke vagyok, mert eddig sosem értem el itt pole pozíciót, de most megvolt rá a lehetőség, mert a fiúk nagyszerű munkát végeztek tegnap és ma délelőtt. Spa a kedvenc pályám, s nagyon örülnék, ha megszerezhetném itt idei tizedik győzelmem" - jelentette Schumacher.

"Az utolsó köröm nem sikerült igazán jól, az egyik kocsi előttem kisodródott és homokot szórt rám, ami nem tett túl jót, dehát ez van. Montoya később állítólag mérges volt, mert akadályoztam, de a tükörben abszolút nem láttam semmit" - értékelt Räikkönen.

Könyvajánlat

Könyvek az F1-ről


Barrichello nem volt elégedett: "Örülök a harmadik helynek, ez jó kiindulási pont lesz. Az egyik Minardi a domb tetején, az Eau Rouge után megakasztott, utána a másik Minardi is, amivel vesztettem három tizedet. Holnap bármi lehet, felkészültünk sok lehetőségre."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK