Társoldalunk:

Barrichello lepipálta Schumachert

Rubens Barrichello és Michael Schumacher végzett az első szabadedzés élén Spa-Francorchampsban. Az F1-es Belga Nagydíj tréningjét egy teljes órával elhalasztották a sűrű köd miatt.

Miután a nap végre kisütött, az edzés elkezdődött, s hogy délután ne legyen csúszás a programban hatvan helyett csak harminc percig tartott. Félúton Schumacher Ferrarija átvette a vezetést, noha egy McLaren akadályozta, ami miatt rázta is a kezét a német. A következő köre sem sikerült unalmasra Schuminak, jól kicsúszott a Pouhon balosában, s kis híján nagy balesetet szenvedett.

Két perccel az edzés leintése előtt Barrichello átvette a vezetést csapattársától - Schumi ugyan próbálkozott egy újabb gyors körrel, de be kellett érnie a második hellyel. Jól szerepelt még a két McLaren, David Coulthard harmadik, Kimi Räikkönen ötödik lett. S ki ékelődött közéjük? Hát Jarno Trulli, aki alatt ismét repült a Renault.

Az edzésen nem indult az Arrows, amely állítólag a néhány hete felmondott Heinz-Harald Frentzent szeretné a volán mögé ültetni a hétvégén.

A pénteki első szabadedzés élcsoportja:
1. Rubens Barrichello, Ferrari (Bridgestone), 1:49.009 perc, 8 kör
2. Michael Schumacher, Ferrari (B), + 0.025 mp, 8
3. David Coulthard, McLaren-Mercedes (Michelin), + 1.046, 10
4. Jarno Trulli, Renault (M), + 1.852, 9
5. Kimi Räikkönen, McLaren-Mercedes (M), + 1.867, 7
6. Eddie Irvine, Jaguar-Cosworth (M), + 2.193, 6
...10. Ralf Schumacher, BMW-Williams (M), + 2.750, 10
...20. Juan Pablo Montoya, BMW-Williams (M), + 28.149, 3

KAPCSOLÓDÓ CIKK