Társoldalunk:

A McLarenek megverték a Ferrarit

Két McLaren végzett a Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki szabadedzéseinek élén, az első tréningen villogó Ferrariknak csak a harmadik, negyedik hely jutott ezúttal.


Forrás: EPA


Az Arrows látszólag rajtra kész
Fotó: EPA
Délután Kimi Räikkönen és David Coulthard uralta Spa-Francorchamps-t, Michael Schumacher és Rubens Barrichello kénytelen volt beérni a harmadik, negyedik hellyel. A második edzés elején is a Ferrarik hajtottak a legjobban, ám a 22. perctől csak McLaren állt az élen.

Először Coulthard ment 1:47 perc alá, aztán Räikkönen rajta is túltett. DC még egyszer visszavette a vezetést, ám fiatal finn csapattársa nem hagyta magát.

Schumacher nem volt túl messze a McLarenektől, Barrichello annál inkább. A brazil kirepült a Malmedynél hét perccel a leintés előtt, a kavicságyban fejezve be eleinte sikerekkel kecsegtető napját.

Ralf Schumacher megszerezte a Williams-BMW-nek az ötödik pozíciót, Jenson Button Renault-ja Pedro de la Rosa Jaguarja előtt. Pedig a spanyol keményen küszködött egész nap: egy ízben a szervókormány, egyben pedig a gyújtás meghibásodása miatt hajtott a bokszba.

Ugyancsak minden baja volt Juan Pablo Montoyának, a kolumbiai végül megtett néhány gyors kört, de - miután délelőtt csak háromszor ment körbe az Ardennekben - délutáni edzésóráját számos hiba tarkította. Montoya háromszor csúszott ki, a másodiknál majdnem nekiütközött a gumifalnak, de megfogta autóját.

Könyvajnáló

Könyvek az F1-ről


Ismét nem jelentek meg a pályán az Arrowsok, és nem is vesznek részt a versenyen. Az anyagi gondokkal küszködőcsapatnak ugyanis - egyelőre - nem sikerült megállapodnia a hét közben beharangozott, meg nem nevezett amerikai befektetővel. A közép-angliai istálló már a Hungaroringre sem jött el pénzügyi nehézségei miatt, sőt pilótájuk, Heinz-Herald Frentzen is azért bontott szerződést, mert nem bírta tovább elviselni az állandó bizonytalanságot. A német versenyző azóta már el is szegődött a Sauberhez.         
Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK