Társoldalunk:

Schumi jubileumi versenye következik

Tíz évvel ezelőtt a vasárnapi Belga Nagydíj helyszínén aratta első Forma-1-es győzelmét az azóta már ötszörös világbajnok Michael Schumacher.

"Ennek a pályának különleges varázsa van számomra. Emlékszem, 1992. augusztus 30-án szakadt az eső, de mégsem esett ki egyetlen versenyző sem" - nosztalgiázott a Ferrari sztárja.

Schumacher akkor még 23 évesen egy Benetton volánja mögött ült, s a befutónál a két Williams-pilótát - a brit Nigel Mansellt és az olasz Ricardo Patresét - előzte meg, s 17 év után az első német GP-siker aratta.

Egyébként bemutatkozására a száguldó cirkuszban szintén Spában, egy évvel korábban került sor. A Jordan csapatnál "ugrott be" egy megüresedett helyre, anélkül, hogy ismerte volna a pályát.

Könyvajnáló

Michael Schumacher és a Ferrari


"A briteknél mindenki azt hitte, hogy már jártam itt. Nem akartam előttük leszerepelni, ezért az első edzés előtt kerékpárra ültem, és kétszer végigkarikáztam az aszfaltcsíkon" - mosolygott a régi sztorin a későbbi ötszörös belgiumi győztes.

Másnap hetedik lett élete első időmérésén (csapattársa, Andrea de Cesaris 11.), de a futamot motorhiba miatt néhány száz méter után fel kellett adnia.

KAPCSOLÓDÓ CIKK