Társoldalunk:

Schumi: "Egyre jobban kedvelem Montoyát!"

Csütörtök este a hotel Kempinskiben tartott sajtótájékoztatót a Ferrari üzem- és kenőanyagszállítója, a Shell. Az eseményen Michael Schumacher is megjelent - az ötszörös világbajnok és az újságírók érdekes kérdezz-felekkel szórakoztatták egymást. Ami pedig az olajtársaságot illeti: lassan már annyira sikeres a Forma-1-ben, hogy szinte maga se tudja, hogyan érte ezt el. Persze, az okokról lekerült a lepel.


Forrás: ORIGO


Schumi fáradtan is derűs volt
Fotó: [origo]
Az idei Francia Nagydíjon begyűjtött újabb vb-elsősége révén Juan Manuel Fangióval egy szintre került Schumacher lehet ugyan a világ jelenlegi leggyorsabb sofőrje, a pesti dugóban azonban ő is tehetetlen, jókora késéssel érkezik a belvárosi szállóba. Végül persze megérkezik, meg is kezdődik egyből a faggatózás.

- Miért különleges a Ferrari és a Shell kapcsolata?
- Mindenek előtt el kell mondanom, hogy az idei év egész rendkívülire sikeredett. Az autónk nagyon el lett találva, és megbízható is volt, s a szerencse is mellénk állt, mivel ellenfeleink keresztbe verték egymást. A Shellel való együttműködésünk lényege pedig messze nem csupán az állandó kapcsolattartás. A két stábnak igazán értenie kell egymást, szinte "kéz a kézben" kell dolgoznia, éreznie kell egymás gondolatát is. A megbízhatóság mindig is fontos volt a Ferrarinak, ehhez hosszú távú, mindvégig szoros munkakapcsolatra van szükségünk. Többször előforult, hogy a Shell mérnökei a verseny előtt megérezték: valamelyik résszel probléma lehet. Ilyenkor villámgyorsan kicseréltük a kérdéses alkatrészt, s nem is volt gond a futamon.

- A Hungaroringen soha nincs eső. Nem lenne veszélyes egy esős nagydíj?

Könyvajánló


Michael Schumacher és a Ferrari

- Nem hiszem. A Hungaroring egyáltalán nem veszélyesebb más pályáknál, sőt az utóbbi évek fejlesztései révén még jobban is áll az átlagnál. Bizonyos kockázat pedig minden helyszínen fennáll.

- Ha te vezetsz majd a versenyen, és Barrichello megy mögötted, előreengeded?
Schumacher először széles mosollyal konstatálja a kérdést, majd (a teremben ülőkkel egyetemben) hosszas nevetgélésbe kezd. A rend kedvéért azért ennyit még hozzátesz: - Ausztriában ez nagyon nem jött be, most kitalálunk valami mást.

- Az Economist című brit újságban különösnek nevezték, hogy az olaszoknak most német nemzeti hősük van, Hitler uralma után. Mit szólsz ehhez?
- Szégyen, hogy ez az ember újságírónak nevezheti magát.

- Frank Williams a közelmúltban elejtett egy megjegyzést: attól tart, hogy Montoyára lecsap a Ferrari. Elfogadnád őt csapattársnak?
- Nem okozna problémát, az utóbbi időben egyre jobban kedvelem a srácot! - mondta nevetve. - Egyébként nem tudom, miért aggódik Frank, hiszen Barrichellónak és nekem 2004 végéig aláírt szerződésünk van.

[origo]

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK