Társoldalunk:

Frentzen megvált az Arrowstól

Heinz-Harald Frentzen azonnali hatállyal szerződést bontott a pénzügyi gondokkal küszködő Arrows F1-es istállóval, már az augusztus 18-i Magyar Nagydíjon sem vesz részt. A német tovább "cirkuszolna", utódjáról még nincs döntés.

A 12 futam után két ponttal a 14. helyen álló 35 éves pilóta nem akar felhagyni a versenyzéssel: "Egyelőre nem tudom, mi lesz. Mindenképpen azon vagyok, hogy továbbra is a Forma-1-ben maradjak."

Frentzen az Arrows bizonytalan helyzetével magyarázta döntését. Tom Walkinshaw főnök szerint sehogy sem tarthatják vissza ex-pilótájukat, Heinz-Haraldnak versenyről versenyre szóló szerződése volt. "Nem állunk az útjába" - mondta a skót vezér. "Minden jót kívánunk neki, köszönjük fáradozásait".

Kérdés, ad-e neki bárki is munkát, vagy elmegy ralizni - korábban szó volt arról, hogy a Fordhoz menne, először is tesztelni. Frentzen állítja, több F1-es csapattal is tárgyal, konkrétan a Toyotát említette.

"Köszönet az Arrowsnak a tizenkét futamért" - udvariaskodott a háromszoros (persze nem legutóbbi csapatával) futamgyőztes Frentzen. "Remélem, megoldódnak problémái és eléri céljait. Mindenkinek a legjobbakat kívánom."

Frentzen és a brazil Enrique Bernoldi az utóbbi két viadal közül a Francia Nagydíjon csak az időmérő edzésen vett részt, a Német GP-n már rajthoz állt, de kiesett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK