Társoldalunk:

Montoyára hajt a Ferrari

A Forma-1-es Williams-csapat főnöke, Frank Williams attól tart, hogy a Ferrari megszerzi pilótáját, Juan Pablo Montoyát. A kolumbiainak ugyanakkor (2004 végén) jár le a szerződése, mint Michael Schumachernek a Ferrarinál.

Montoya néhány hete hosszabbított szerződést a BMW-Williamsszel, ám az őstehetséget folyamatosan figyelik Maranellóban is. Állítólag a Scuderia igyekszik kideríteni, pontosan mi áll Montoya kontraktusában, azaz milyen feltételekkel lehetne megszerezni.

"Félek, hogy ő lép Michael Schumacher helyére a Ferrarinál" - nyilatkozott Williams. "Nem hülyék, megpróbálják majd kivásárolni tőlünk. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan ajánlatot tesznek."

A Ferrari hagyományosan olyan fizetési ajánlatokat tesz, melyekkel egyik istálló sem kelhet versenyre. 1995-ben Schumacherért 25 millió dollárt fizettek a Benettonnak - azóta a német pilóta nyert három világbajnokságot és egyeduralkodó lett a Forma-1-ben.

KönyajánlóKönyvek az F1-ről

Noha Schumacher és Montoya szerződése ugyanakkor jár le, az olaszok sofőrje még nem döntötte el, folytatja-e pályafutását 2004 után, így elméletileg akár csapattársak is lehetnek.

Ujlaky István

KAPCSOLÓDÓ CIKK