Társoldalunk:

Az Arrows és Schumi kihagyta az edzést

Csődközelben van a Forma-1-es Arrows-istálló: bár a péntek délelőtti műszaki ellenőrzésen megfeleltek a járművek, a két pilóta el sem indult a szabadedzésen. Michael Schumacher és Mika Salo csak a felvezető körre ment ki a folyamatosan szakadó esőben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei szerint az Arrows-csapatot nem kötelezhetik a négy szabadedzésen való részvételre, a szombaton 14 órakor kezdődő időmérésen - amennyiben továbbra is tagjai akarnak maradni a mezőnynek - viszont mindenképpen el kell indulnia Heinz-Harald Frentzennek és Enrique Bernoldinak.

Ez 24 órás haladékot jelent a súlyos anyagi probléma megoldására, adósságok rendezésére.

Az istálló két autója csütörtökön délután helyett pénteken délelőtt "ment át" a kötelező technikai ellenőrzésen, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy szerepelhetnek is a silverstone-i Brit Nagydíjon. Ennek alapfeltétele ugyanis, hogy az istálló kifizesse 3,2 millió fontos tartozását a motorszállító Cosworth-nak. Tom Walkinshaw csapatfőnök egyelőre nem nyilatkozik.

Az első szabadedzésnek szinte semmi jelentősége nem volt, ugyanis a szakadó eső miatt a beállításokat nem lehetett variálni. Az élen Rubens Barrichello végzett, Jenson Buttonnal és David Coultharddal a nyomában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK