Társoldalunk:

McLaren-siker a teszteken

Alex Wurz végzett az élen kedden, a jerezi Forma-1-es tesztek első napján. A mclarenes három kollegáját előzte meg, Luca Badoer viszont egymagában gyakorolt a Ferrari Fioranói magánpályáján.

Bírta a hőséget az osztrák, "győztes" ideje 1:22.53 perc lett, ami bő fél másodperccel jobb az őt követő Renault-teszter, Fernando Alonso eredményénél.

Erős szél fújt, ami - különösen délután - rendszeresen porral szórta be a pályát, de Wurz ilyen körülmények között is tudott vezetni 66 kört. Az osztrák főként a felfüggesztésen dolgozott, de tesztelt gumikat is, s ennek elsősorban éppen nálunk, a Hungaroringen veheti hasznát a McLaren: a hőmérséklet Mogyoródon ugyanúgy elérheti a 40 fokot, mint a spanyol pályán.

A hazai pilóta, Alonso alapvető beállításokat variált, közel annyi kört tett meg, mint Wurz. Marc Gené az utolsó előtti, avagy az előkelő harmadik helyen zárt a Williamsszel, hármukon kívül csak Darren Turner tréningezett, a fiatal britnek a McLaren adott lehetőséget. Turner rajtgyakorlatokat végzett, így időeredménye mellékes.

Közben nem tétlenkedett a Ferrari sem, Luca Badoer Fioranóban nyüstölte a Bridgestone-gumikat, 81 kört autózott (ebből 24-et a rövid pályán), legjobb ideje 1:23.980 perc lett.

Jerez, első nap:
1. Alex Wurz, McLaren-Mercedes (Michelin), 1:22.53 perc, 66 kör
2. Fernando Alonso, Renault (M), 1:23.16, 64
3. Marc Gené, Williams-BMW (M), 1:23.54, 61
4. Darren Turner, McLaren-Mercedes (M), 1:26.03, 53

Ujlaky István

Ajánlat:

A 2002-es szezon tesztjei

Fórum:

Teszt eredmények, 2002