Társoldalunk:
Hírlevél

Berger és Jordan kiáll Schumi mellett

Vasárnapi győzelme után Michael Schumachert "védte" Gerhard Berger, a Williams sportigazgatója és Eddie Jordan, a Jordan-Honda csapatfőnöke. Az F1 két meghatározó alakja tagadta, hogy Schuamcher fölénye érdektelenné tenné a sportágat.

Schumi első F1-es főnöke, Jordan
A Ferrari németje egyelőre uralja a világbajnokságot, 44 pontja van, míg az őt üldöző Juan Pablo Montoyának csak 23. Egymaga több pontot szerzett, mint a vb második helyén álló Williams-csapat.

A sajtó Európa-szerte arról kezdett cikkezni, hogy a vb unalmassá válik Schumacher egyeduralma miatt, ám Berger és Jordan nem egészen így látja a helyzetet.

"Nem jelent problémát a Forma-1-nek, ha Michael továbbra is nyer" - jelentette ki Berger. "Ha valaki jó munkát végez, meg kell szereznie a győzelmeket. Nekünk ez kihívást jelent és el kell gondolkodnunk, mi a teendő."

Berger - aki korábban maga is népszerű Ferrari-pilóta volt - nem az egyetlen, aki "védelmébe vette" a német sofőrt.

Eddie Jordan így vélekedett: "Michael egy kincs, nagyszerű közelről látni, amit csinál" - mondta Jordan. "Nem kritizálhatjuk Tiger Woodst, mert egyeduralkodó a golfban, miért bírálhatnánk Michaelt? A Forma-1-es pilóták - akik kétségtelenül tehetségesek - mellette alárendeltnek látszanak."

Az idei vb megnyerésével Schumacher beérhetné Fangiót, s ezzel beállíthatná vagy megdönthetné szinte az összes rekordot, amit a különböző korszakok legjelentősebb versenyzői felállítottak.

Ujlaky István

Ajánlat:

Schumacher a Ferrarit méltatja

Korábban:

Fórum:

Schumacher Fan Club