Társoldalunk:

Csúcstechnika az F1 közvetítésénél is

A Forma-1 szerelmesei a digitális televíziózás jóvoltából a közeljövőben minden eddiginél gazdagabb és látványosabb tájékoztatást kapnak a futamokról.

A német Premiere fizetős csatorna nézői a május 12-i Osztrák Nagydíjtól kezdve valósággal maguk is beülhetnek az autókba: a 130 kamerát ugyanis nemcsak darukra, helikopterekre és a bokszokba helyezik el, hanem az eddiginél is többet szerelnek a pilótafülkékbe is. Újdonság, hogy nyomon lehet követni majd a versenyzők és a csapat közötti rádióbeszélgetéseket is.

A csúcstechnológiának köszönhetően a tévériporterek akkor is meg tudják szólaltatni a bokszban tartózkodókat, amikor "hagyományos" kollégáik számára tilos a bemenet. A képernyőn egyébként még a fordulatszámmérő pillanatnyi állása is leolvasható, amelyet grafikonon varázsolnak a nézők elé.

A 200 tonnás, 3500 négyzetméteres mobil stúdió 70 konténerből áll, és 250 munkatársat foglalkoztat. Az érzékeny berendezések miatt egy külön légkondicionáló folyamatosan 16 fokon tartja a belső hőmérsékletet.

Korábban: