Társoldalunk:

Pontokat szerezne 150. versenyén a Sauber

Hétvégén San Marinóban 150. F1-es versenyéhez érkezik a Sauber-istálló, melynek két fiatal pilótája, Felipe Massa és Nick Heidfeld pontszerzéssel ünnepelne.

"Imola az egyik kedvenc pályám" - mondta a húszéves Massa. "Nagyon jól ismerem még az európai F3000-es bajnokságból. A pálya gyönyörű, élvezem a versenyzést rajta, tehát jó szereplésre és pontokra számítok."

A Sauber 1993-ban debütált, Mercedes motorral és pilótákkal, Karl Wendlingerrel és J. J. Lehtóval. Első versenyén nagy meglepetésre Lehto a hatodik helyről rajtolt, és ötödik lett a futamon. A konstruktőrök világbajnokságán a hetedik helyen végeztek a svájciak.

Eddigi legjobb évük a tavalyi volt, mikor három gyári istálló mögött megkaparintották a vb negyedik helyét. A Sauber első dobogós helyét Nick Heidfeld szerezte 1998-ban. A német sofőr szerint idén is jól fog szerepelni a C21-es San Marinóban.

"Jó kis pálya ez, még a sok sikán ellenére is. Szeretem, hogy nem síkságon megyünk, hanem dombokon és hegyoldalban. Az előzés kemény feladat, nagy igénybevételnek vannak kitéve a fékek, a kipörgésgátló és az aerodinamika is, mégis azt hiszem, jól fogunk szerepelni" - árulta el Quick Nick.

Utoljára Mika Salo szerzett pontot Imolában a Saubernek, 2000-ben hatodik lett.

Ujlaky István

Korábban:

Verstappen nem fér be a Sauberbe

Fórum:

Sauber