Társoldalunk:
Hírlevél

Williams, Renault: Imolára készen

A BMW-Williams és a Renault-csapat felkészült a Forma-1-es San Marinó-i Nagydíjra. A valenciai teszteken mindkét istálló autói megbízhatóan teljesítettek és mindkét csapat változtatott a motoron.

Fotó: RenaultF1
Az új Renault-motor garázsa
A Williams alapos gumifejlesztést végzett, ezen kívül feltérképezték a motort és tesztelték a fékeket Juan Pablo Montoyával, Marc Genével és Antonio Pizzoniával.

"Főként a különböző felületű és összetételű Michelin-gumikat teszteltük, ezzel párhuzamosan tartóssági próbát végeztünk. Ugyancsak keményen dolgoztunk a fékek Imolára való előkészítésén" - sorolta Sam Michael, a tesztcsapat főnöke.

Montoya a hét második legjobb idejét érte el, így Mario Theissen, a BMW motorsport igazgatója elégedett lehet az előtt a verseny előtt, melyet Ralf Schumacher tavaly megnyert. "Többször is versenytávot tettünk meg különösebb probléma nélkül a héten. Ami a motort illeti, a kipörgésgátló további adoptációján dolgoztunk és rajtokat gyakorolva optimalizáltuk" - fejtegette a bajuszos szakember.

A Renault két pilótája set-upon és motor-beállításokon dolgozott, Jarno Trulli és Fernando Alonso végig gond nélkül vezethetett.

Mike Gascoyne technikai igazgató hasznosnak nevezte a heti munkát: "Jarno elvégezte a dolgát, az eredményekről elégedetten számolt be, Fernando új fejlesztéseken dolgozott, melyek legfontosabbika a módosított motor megbízhatóságának gond nélküli tesztelése volt."

Trulli legjobb ideje 1:13.833 perc lett, Alonsóé 1:14.016. Legközelebb április 12-én, az imolai szabadedzésen gördül pályára a Renault.

Ujlaky István

Ajánalt:

Korábban:

Fórum: