Társoldalunk:

Head szerint Montoya a hibás

Patrick Head, a Williams főmérnöke kétségbe vonta Juan Pablo Montoya állítását, mely szerint Michael Schumacher hibázott az interlagosi ütközésüknél. A vasárnapi Brazil Nagydíjon Malajzia után immár másodszor koccant a két pilóta az első körben.

A kolumbiai pilóta azt állítja, Schumacher rácsukta az ajtót, amiért meg kellett volna büntetni. Head szerint azonban valószínűleg az ő pilótájuk okolható a balesetért.

"Meg fogjuk nézni a felvételeket, s majd azután lesz végleges álláspontunk" - kezdte Head. "De Montoya ment hátul és ő húzódott jobbra, egyszerűen túl közel volt. Meg kell még néznünk a filmet az autó tetjéről. Mindenesetre bármi is történt, tönkretette a versenyét és sok pontot vesztett."

Az incidens után Montoyának leszakadt az első vezetőszárnya, így elszálltak győzelmi esélyei. Miután visszaküzdötte magát a versenybe, ötödiknek ért célba. A futamot Schumacher nyerte, ezzel tíz ponttal vezet a világbajnokságban a williamses előtt.

A technikai igazgató azt is hozzátette: hosszú távon sokba kerülhetnek Montoya csattanásai: "Alapjában véve, ha bajnokságot akarsz nyerni, nem mehetsz neki más autóknak. Ennyit erről."

Ujlaky István

Korábban:

Fórum:

Juan Pablo Montoya Fan Club