Társoldalunk:

Rajtot gyakorolt a Williams és a Ferrari

Biztató eredményekkel folytatta az F2002-es fejlesztését a Ferrari pénteken és szombaton Mugellóban. Luca Badoer mellett Fioranóban munkálkodott Luciano Burti, továbbá pénteken Silverstone-ban edzett Marc Gené a Williamsszel.

Badoer a negyedik tesztnapon 79 kört autózott, legjobb ideje 1:22.016 perc lett, másnap 90 kört ment az olasz, 1:22.332-es legjobbal. Összehasonlító adatok gyűjtése végett Badoer 13 menet erejéig kipróbálta az F2001-est is, ezzel 1:23.098-as időt repesztett.

Még pénteken Burti Fioranóban fejlesztette a Bridgestone-gumikat a 2001-es masinán, 113 kört vezetve, 58.885 másodperces legjobbal. A brazil sofőr számos rajtgyakorlatot is végzett a tréningen. A Ferrari a Malajziai Nagydíjig már nem gyakorol.

Ugyancsak pénteken, Silverstone-ban Gené befejezte a BMW-Williams próbálgatását, egy ideiglenes kasztnint, az FW23C-t használva. "Meghosszabbítottuk a tesztet a ma reggeli adaggal, hogy rajtokat próbáljunk és dolgozzunk a Michelinnek" - árulta el Tim Newton, a tesztcsapat menedzsere.

Ujlaky István

Ajánlat:

Sepangba is tavalyi autót visz a Ferrari

Korábban: