Társoldalunk:

Az Arrows szezonja Malajziában kezdődik

Feltámadásban és top tízes kvalifikációban reménykedik a Forma-1-es Arrows-istálló, melynek az Ausztrál Nagydíjon mindkét pilótáját kizárták a versenyből.

Heinz-Harald Frentzen és Enrique Bernoldi csak a 15. és a 17. helyre kvalifikálta magát szombaton, majd vasárnap mindkettőjük autója állva maradt a felvezető körnél. Mikor később csatlakoztak a versenyhez, mindkettőjüknek fekete zászlót lengettek, különböző okok miatt. Frentzen tilosban hajtott ki a bokszutcából, Bernoldi pedig a verseny megkezdése után vette igénybe a tartalékautót.

Mindezek ellenére Mike Coughland technikai igazgató azzal számol, hogy Sepangban jó eredményt érnek majd el: "Az ausztráliai események miatt nekünk ez lesz a szezonkezdet. A pálya kezdvez nekünk, és mivel az A23-as hűtése igen jó, a forróság sem lehet tényező."

"Tavaly jó versenyt futottunk ott, a második helyért harcoltunk, és Jos (Verstappen) hosszú ideig pontszerző helyen autózott. Természetesen nem remélünk olyan monszunesőt, mint tavaly, de úgy érzem, megcélozhatjuk az első tízet az időmérő edzésen, így - feltéve, ha minden jól megy - a versenyen is jól szerepelhetünk" - értekezett Coughland.

Frentzen a következőket mondta a helyszínről: "Sepang az F1 egyik legmodernebb pályája, ahol az emberek mindig nagyon szívélyesek. A ringen rendkívül gyors kanyarok vannak, ami rendesen igénybe veszi a technikát, de mivel a felszín viszonylag egyenletes, jó érzés vezetni rajta. A nedves és forró idő néha megnehezíti a versenyt, de biztosan megbirkózunk ezzel!"

A pályán lévő két hosszú egyenes remek lehetőségeket kínál előzésre, annál is inkább, mert ez a legszélesebb aszfaltcsík a jelenlegi Forma-1-es versenynaptárban. 2001-ben Frentzen a negyedik helyen zárt itt, még a Jordan-csapat színeiben.

Egy biztos: a melbourne-inél jobb eredményt ér el majd az Arrows a második futamon.

Ujlaky István

Ajánlat:

Malajziai Nagydíj, 2001

Korábban:

Fórum:

ArrowsF1