Társoldalunk:

Újra munkában az F1-es csapatok

Keddtől újra felbőgtek a Forma-1-es csapatok motorjai, a BMW-Williams és Renault Silverstone-ban, a Ferrari Fioranóban és Mugellóban készül a március 16-i malajziai versenyre.

A Williams és a Reanult háromnapos tesztjének első etapján finomított az eddigi fejlesztésein és próbálgatta a Michelin-gumikat a többnyire napos northamptoni időben. Marc Gené, a csapat tesztpilótája vezette a Williams FW24-esét, a spanyol ötven kört ment, legjobb ideje 1:23.261 perces lett. Honfitársa, Fernando Alonso 41 kísérletéből az 1:25.922-es sikerült legjobban a Renault-val.

Szerdára a Williams versenyszimulációt tervez, hogy különböző motorfejlesztéseket irányozhasson elő. Silverstone-ban a BAR-istálló is jelen volt, de az autót nem vitték pályára, talán szerdán.

Közben Olaszországban a Ferrarit nyúzták, Fioranóban Luca Badoer 44 kört autózott az F2001-essel, a Bridgestone fejlesztésére összpontosított, 1:01.993 perces időt produkálva. Badoer szerdától Mugellóban az F2002-est használja, melynek szepangi bevetéséről még mindig nem született döntés. Luciano Burti, a csapat második tesztpilótája folytatja a fioranói gyakorlást a tavalyi géppel.

Jean Todt sportigazgató elmondta: "Őszintén szólva, nem vártuk, hogy megnyerjük az első futamot, bár versenyképesnek éreztük magunkat. Ha rossz formában lettünk volna, más lenne a helyzet, de így nem életbevágó bevetni az F2002-est. Szombatig tesztelük, és majd akkor döntünk, mit viszünk Malajziába."

Ujlaky István

Ajánlat:

Alesi McLarent tesztelt

Korábban:

Fórum:

Tesztek, Eredmények 2002