Társoldalunk:

Button Barcelona legjobbja

Jenson Button kényelmes előnnyel "nyerte" a barcelonai Forma-1-es tesztek harmadik, szerdai napját, közben a Renault továbbra is feladta a leckét az Arrows, Jordan, Minardi triónak.

Button versenyszimulációt teljesített, majd késő délután kvalifikációs köröket ment. Legjobb ideje 0.1 másodperccel gyosabbra sikerült, mint tegnap csapattársáé, Jarno Trullié.

"Az irányíthatóság végig remek volt, ami örömmel tölt el. Egész biztosan tovább javulunk, de máris elégedett vagyok mind a versenyre, mind az időmérőre szánt beállításokkal" - fogalmazott Button.

Heinz-Harald Frentzen, az Arrows új sofőrje követte az angolt, mégha tisztes távolból is. A német szintén a set-upon dolgozott. "Igyekeztem egyensúlyt találni az autón. Rengeteg beállítást kipróbáltunk, találtunk is néhány hasznos dolgot. Igazán megbecsüli a csapat a tapasztalataimat" - összegzett Frentzen.

A háromszoros futamgyőztes németet az Arrows főnöke, Tom Walkinshow elmondása szerint azért igazolták, hogy az ígéretes új kocsiból kihozzák a legtöbbet. "Olyan pilótát akartunk, aki képes nyerni, és aki nyert is korábban, mert így többen figyelnek ránk. Egy élversenyző jobb eredmények elérésére sarkall minket" - így Walkinshaw.

A Jordan befejezte háromnapos barcelonai programját, Szato Takuma 71 és Giancarlo Fisichella 81 körös mutatványával. "Jó kis tesztelés volt, különösen ma. Egy hiba miatt nem vezethettem versenytávnyit, pedig azt igazán szerettem volna. Ezzel együtt az új kocsi állandóan fejlődik, mindenki nagyon keményen dolgozik rajta" - jelentette Szato.

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj előtt a Jordan-csapat utolsó tesztje jövő héten Silverstone-ban lesz.

Barcelona, harmadik nap:
1. Jenson Button, Renault (Michelin), 1:17.68 perc, 86 kör
2. Heinz-Harald Frentzen, Arrows-Cosworth (Bridgestone), 1:18.60, 51
3. Szato Takuma, Jordan-Honda (B), 1:28.95, 71
4. Mark Webber, Minardi-Asiatech (M), 1:20.26, 58
5. Giancarlo Fisichella, Jordan-Honda (B), 1:20.36, 81
6. Alex Yoong, Minardi-Asiatech (M), 1:23.47, 24

[stefano.nuovolacchi]

Korábban:

Fórum: