Társoldalunk:

Készen áll az új Ferrari

Michael Schumacher, a Forma-1 címvédő világbajnoka 99 százalékig biztos benne, hogy a Ferrari új, F2002-es autójával áll rajthoz a március 3-iki, melbourne-i idénynyitón.

Hétfőn, az F2002-es második fioranói tesztnapja után Schumacher elmondta: "99 százalék, hogy az F2002-essel hajtok Melbourne-ben. Különösen a megbízhatósága lepett meg. Mostanáig nem jött elő probléma, bizakodóak vagyunk a jövőt illetően."

A hurráhangulatot megelőzendő Schumacher gyorsan hozzátette: a szerdán bemutatott kocsinak versenytávot kell teljesítenie, csak úgy körözhet vele Melbourne-ben: "Mielőtt Ausztráliába mennénk, versenyszimulációt végzünk, hogy teljesen biztosak legyünk az új autó bevetésében."

Schumacher a két tesztnap alatt először 58.620 másodperces időt futott (ami pályacsúcs), majd hétfőn 58.669 mp-es lett 46 körének legjobbja. Ross Brawn technikai igazgató egyelőre bizonytalan, melyik autót vetik be az idénynyitón, még az is lehetséges, hogy Schumacher a 2002-es, Rubens Barrichello - aki jelenleg Scarperiában, Firenzéhez közel teszteli az F2001-est - a tavalyi modellel áll rajthoz.

[stefano.nuovolacchi]

Ajánlat:

Az új Ferrari a "valaha volt legjobb"

Korábban:

Montoya és Schumacher pályacsúcsot döntött

Fórum:

Ferrari