Társoldalunk:

Frentzen aláírt, majd vezetett az Arrowsnak

Csütörtök délelőtt a Forma-1-es Arrows-csapat bejelentette, hogy Heinz-Harald Frentzen lesz Enrique Bernoldi társa 2002-ben, majd a német sofőr vezette is az autót Valenciában.

Fotó: Amber PR
Frentzen visszatért
Frentzen igazolásával teljessé lett a rajtlista, azaz kikerült az F1-es mezőnyből a holland Jos Verstappen, aki pedig néhány hete biztos befutónak tűnt az Arrowsnál. Frentzennel egy évre állapodtak meg a leafieldiek.

A hírt Valenciában, Frentzen mamájának szülővárosában jelentették be. "Nagyon örülök, hogy ide kerültem. Az Arrowsnak remek lehetőségei vannak, jónéhány tehetséges, eltökélt ember dolgozik itt. Minden elem együtt van az előrelépéshez, meggyőződésem, hogy sikeresek leszünk" - nyilatkozta a 123 futamából hármat megnyerő pilóta.

"Elégedettek vagyunk Heinz-Harald érkezésével" - mondta Tom Walkinshaw csapatfőnök. "Az autó fejlesztésének egy rendkívül fontos szakaszába érkeztünk, szükségünk van tehát egy igazi top-pilóta tapasztalataira."

Frentzen 1994-ben Sauberrel mutatkozott be, egy évvel később csatlakozott a Williamshez, ahol megnyerte a San Marinó-i Nagydíjat, majd egészen 2001-ig a Jordant szolgálta. 1999-ben két versenyt is nyert a "Darazsakkal", de 2001 közepére megromlott kapcsolata Eddie Jordannel, így a szezon második felére a Prosthoz távozott.

Frentzen a második futamgyőztes, aki az Arrowsnak vezet Damon Hill (1997) óta.

Nem vesztegette sokáig az időt a csapat, még délelőtt 28 kört vezette az új A23-ast a német. A tavaly októberi Japán Nagydíj óta először ült F1-es kocsiban Frentzen, és egy szoftverprobléma rögtön megrövidítette távját.

"Ismerkedem a kocsival és a csapattal. Jó érzés visszatérni a cockpitbe és vezetni az Arrowsnak. Sokáig voltam kényszerpályán, de most már minden jobb. Előző csapatom sorsa nagyon elszomorított. Sajnálom Alain Prostot" - mondta Frentzen.

Ajánlat:

Lopva tesztelik az új Arrowst

Korábban:

[stefano.nuovolacchi]