Társoldalunk:
Hírlevél

Remekel az új Sauber

Nick Heidfeld kedden, a Ferrari fioranói pályáján tesztelte a Sauber új modelljét, a C21-est, amely nagyon kedvező benyomást tett rá elsőre.

Heidfeld 59 körön át próbálgatta gépét, legjobb ideje 1:00.59 perc volt. Michael Schumacher hétfőn döntött pályacsúcsot a tavalyi Ferrari módosított változatával, ez 58.78 másodperces időt jelentett.

"Nagyon jó érzéseim vannak az autóval kapcsolatban. Még csak először vezettem, még rengeteg kilométert kell megtennem vele, de a benyomásaim nagyszerűek. A motor soha nem állt le és egyébként sem adódott probléma egész nap."

Heidfeld programját szerda délelőtt havazás szakította félbe, ennek ellenére a csapat elégedett az eddig elvégzett munkával.

"Az installációs körtől kezdve a nap végéig tökéletesen megbízhatóan működött a C21-es" - fejtegette a Sauber technikai igazgatója, Willi Rampf. "Minden rendszert ellenőriztünk és sehol nem találtunk gondot. Rendkívül kielégítőek voltak az első mért adataink és beállításaink. Csak az okozott csalódást, hogy ma délelőtt a havat kellett néznünk."

Heidfeld csapattársa, a brazil Felipe Massa 66 kört ment a C20-assal, legjobb ideje 1:01.42 perc lett. "Kétségbeesve várom, hogy tesztelhessem én is a C21-est, jövő héten, Barcelonában. Nem sokat segített nekünk az itteni időjárás" - így Massa.

Szerdán jelentette be a Sauber azt is, hogy mégsem hagyja el a csapatot korábbi főszponzora, a Red Bull. Az energiaitalt gyártó osztrák cég az Arrows főszponzora lesz, de nem szakítja meg nyolcadik éve tartó kapcsolatát a svájci csapattal sem. A napokban úgy tűnt, a Red Bull végképp hátat fordít a hinwilieknek, de az istálló történetének legsikeresebb szezonja után erre mégsem kerül sor.

Korábban:

[stefano.nuovolacchi]