Társoldalunk:

Csődbe mehet a Prost-csapat

Forma-1-es körökből származó hírek szerint a francia Prost-csapat ma bejelenti: a tavalyi rettentő gyenge szezont követően az istálló képtelen tovább finanszírozni a versenyzést, és csőd következtében visszalép.

A négyszeres világbajnok Alain Prost által irányított csapat szörnyű évet tudhat maga mögött mind eredményességben, mind pénzügyi vonatkozásban. Az istálló mindössze négy pontot szerzett, a kiadások viszont elérték a 27 millió dollárt, azaz körülbelül 7,65 milliárd forintot.

A francia LCI televíziós csatorna úgy tudja, a rengeteg szponzor elvesztése miatt Prostot saját jogászai már szeptember közepén figyelmeztették a financiális krízisre - ám a szakember nem tudott úrrá lenni a helyzeten. "Alain Prost már informálta mintegy háromszáz dolgozóját, hogy a csapat ma csődöt jelent" - hangzott el a tévében.

Prost, aki versenyzői pályafutása során 51 versenyt nyert meg, hónapokon keresztül komoly tárgyalásban állt Al Waleed Bin Tahal szaúdi herceggel, ám nem sikerült megállapodniuk. A csődről már hónapokkal ezelőtt sejtetni lehetett valamit, hiszen nem véletlen a pilóták menekülése: Luciano Burti a Ferrarihoz szerződött, míg Heinz-Harald Frentzen a legújabb hírek szerint már aláírt az Arrowshoz.

Pincési László

Korábban: