Társoldalunk:

Williams Montoyát szereti jobban

Ralf Schumacher, a BMW-Williams Forma-1-es pilótája úgy érzi, a csapat inkább a kolumbiai Juan Pablo Montoyát szereti. A német pilóta abban bízik, hogy a tavalyi három győzelme nem a véletlen műve volt, és reméli, a csapat szellemisége megváltozik.

"Nem tudom pontosan miért, de Frank és Montoya bezárkóztak" - nyilatkozta Ralf Schumacher a német Motorsport Aktuell magazinnak. "Montoya újoncként érkezett tavaly, talán ezért szentelnek neki több figyelmet."

A két pilóta között már az elmúlt szezon során is feszült volt a viszony, hiszen az egykor tesztpilóta és CART-bajnok Montoya az utolsó futamok során jobb kvalifikációs eredményeket ért el, és szeptemberben megszerezte élete első Grand Prix-sikerét is.

"Kettőnk rivalizálása még nem végződött karambollal" - folytatta Ralf, akit szerződése 2004-ig köt a Williams-istállóhoz. "Azonos a célunk: előre szeretnénk vinni a csapatot. Az, hogy a szezon elején Juan többször is rosszul szerepelt, pozitívan hatott rá. Rájött, hogy a Forma-1 nem olyan könnyű, mint korábban gondolta. Szerintem az lenne a helyes út, hogy hasonlóan Michael és a Ferrari esetéhez megneveznék az elsőszámú pilótát. Itt ez még nem történt meg, pedig a rend érdekében szükséges lenne."

A BMW motorsport-igazgatója, Gerhard Berger szerint a két pilótát egyenértékűként kezeli az istálló. "Nincsen Number One és Number Two - nekünk két egyforma erős pilótánk van" - mondta az egykori versenyző.

A vezetés egyébként már többször hangoztatta: Ralf ne nagyon forszírozza a dolgot, mert egyáltalán nem biztos, hogy az utolsó futamok alapján őt illetné meg az első hely.

Pincési László

Korábban: