Társoldalunk:
Hírlevél

Ron Dennis bízik Räikkönenben

A West-McLaren-Mercedes csapatfőnökét nem lepte meg, hogy a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen helyére érkező Kimi Räikkönen a vártnál szerényebb eredményeket ért el a vasárnap véget ért Forma-1-es világbajnokság utolsó három futamán.

Räikkönen 2002-ben meghálál-
hatja Ron Dennis bizalmát
A wokingi istálló az Olasz Nagydíj előtt jelentette be, hogy a 21 éves finn reménység váltja az egyéves pihenőt tartó honfitársát a 2002-es szezonban. Räikkönen a monzai futamon még célba ért, 7. lett, de Indianapolisban és Szuzukában idő előtt véget ért számára a verseny. A befejező három futam időmérő edzésén mindig kikapott csapattársától, a német Nick Heidfeldtől, s csak az olaszországi versenyen ért el nála jobb eredményt.

"Semmi olyan nem történt, amire ne számítottunk volna" - mondta Ron Dennis, a West-McLaren-Mercedes csapatfőnöke. "Biztos volt, hogy a monzai bejelentést követően meggyengül Räikkönen pozíciója a Saubernél. Érthető, hogy az istállónál már a jövőt vették figyelembe, s inkább Heidfeldet támogatták."

A 2001-es szezont újoncként kezdő Kimi Räikkönen 9 pontot szerzett, s az összetettben az olasz Jarno Trullival holtversenyben a 9. helyén zárt. Nick Heidfeld (13 pont) 7. lett.

Korábban: