Társoldalunk:
Hírlevél

Michael Schumacher szinte minden rekordot átírt

A világbajnoki címet már korábban, éppen a Hungaroringen elhódító német Michael Schumacher, a Ferrari pilótája nyerte a 2001-es Forma-1-es sorozat utolsó futamát, a szuzukai Japán Nagydíjat. Amely hűen tükrözi az idei erőviszonyokat, a végső sorrend első hat helyezettje végzett pontszerző helyen.

Bár Schumi már majd minden létező F-1-es rekordot megdöntött, azért Szuzukában is akadt olyan lista, aminek az élére ugrott. Ez pedig nem más, mint a pályafutása során szerzett vb-pontok száma; mostani győzelmével neki 801 van, amivel megelőzte a francia Prostot (798,5).

Az évad során Schumacher az összesített futamgyőzelmek számát tekintve is elhagyta a "Professzort", az ő 51-ével szemben neki már 53 van. S akkor folytassuk... Schumacheré a valaha futott legtöbb leggyorsabb versenykör (44) címe is, egy idény során még senki nem szerzett 123 pontot, s rajta kívül csak a brit Nigel Mansell tudott egy idényben 9 futamgyőzelmet begyűjteni - a német pilótának 1995 és 2000 után idén ez már harmadszorra sikerült.

Mára csupán két összesített mutató van, amiben nem Schumi a legjobb: Senna 65 pole pozíciójával szemben az ő neve mellett "csak" 43 áll; s ami igazából motiválhatja még a Ferrari sztárját: Juan Manuel Fangio ötszörös világbajnok, míg ő Prosttal egyetemben eddig négyszeres győztes.

Schumachert mindez büszkeséggel és elégedettséggel tölthetné el, ám ő ehelyett a rá jellemző céltudatossággal, profi szemlélettel nyilatkozott az év utolsó futama után: "A rekordoknál is fontosabb, hogy sikerrel fejeztem be a szezont. Ez volt az igazi célom. Tanultunk a monzai és az indianapolisi verseny hibáiból, s ennek meglett az eredménye. A futam elején mindenkinél gyorsabb voltam, s előnyömet később megőriztem."

Ajánlat:

A világbajnokság végeredménye

Korábban: