Társoldalunk:

Schumi-paradicsom a Bodeni-tó partján

Michael és Corinna Schumacher 1995 augusztus elseje óta házastársak, azóta Genf közelében, Vufflens le Chateau-ban élnek. A szép svájci tájba úgy tűnik, mindketten beleszerettek, ugyanis nem hajlandóak megválni az országtól. Sőt! Schumiék építkezésbe fogtak a festői szépségű Wolfhaldenben...

Fotó: Reuters
Schumi valószínűleg nem így közlekedik majd új otthonában
A Bodeni-tó partján fekvő 1800 lakost számláló kis település leghíresebb lakosa minden bizonnyal a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Michael Schumacher lesz, aki az Appenzeller tartomány kisvárosában hárommillió svájci frankért vett egy 15 hektáros területet. A panorámáról csak annyit: jó idő esetén az ulmi dómtérig is lehet látni. A Svájc német nyelvű területén lévő telken ugyan áll egy ötszobás ház, de azt természetesen lebontják, helyére kerül majd az új Schumacher-villa. "Márciusban jártam itt először és megtetszett" - mondta a világbajnok pilóta.

A problémát jelenleg az jelenti, hogy a 15 hektár nem építési, hanem mezőgazdasági terület, ezért az építkezéshez a lakosság hozzájárulása kell. Ám ez nem lehet gond, hiszen ahogy a Bild fogalmazott: Schumacher nem ismeretlen Wolfhaldenben. Michael és Corinna két gyermekükkel, a négyéves Gina Mariával és a kétéves Mickkel normális családi életre vágynak. A gyerekek a helyi iskolába járhatnak, ahol 250 diák angol nyelven tanul, Corinna lovagolhat, míg Schumi sem lesz messze harmadikligás futballcsapatától. Az FC Heiden pályája ugyanis mindössze két kilométerre van Wolfhaldentől, nem beszélve az öt kilométerre fekvő altenrheini repülőtértől, ahol Schumi magángépe is leszállhatna.

De ami a legfontosabb, a család végre saját házba költözhetne, hiszen jelenleg csupán bérlik a Genf közelében álló villát. Schumi már tervez: uszodát, fitnesztermet, nagy garázst szeretne, és akkora istállót, ahol Corinna öt lova is kényelmesen elférne.

Korábban:

Villeneuve: "Nem Schumacher a legjobb!"

Pincési László