Társoldalunk:
Hírlevél

Häkkinen szép búcsút tervez

Mika Häkkinen nem csak azt tökélte el, hogy legalább egy évre szögre akasztja bukósisakját, de azt is, hogy a búcsú szép lesz.

A McLaren pilótáját minden bizonnyal már akkor hiányolni fogjuk, mikor a Forma-1-es mezőny a felkelő nap országa felé veszi az irányt két hét múlva. S ezt igazolja az amerikai eredmény is. Arra az esetre, ha valaki a távozó pilóták utolsó versenyére emlékeznék, a finn pilóta azon lesz, hogy a 2001-es katasztrofális szezonkezdet után két győzelemmel a zsebében vonuljon fizetés nélküli szabadságra.

Häkkinen október 14-én versenyez utoljára, hiszen lehet, hogy 35 éves fejjel már nem tér vissza a road show-ba. Így emlékezetes teljesítményt szeretne hagyni maga mögött.

"Valamit sikerült eltalálnunk a gyárban, így biztos vagyok abban, hogy az autó teljesítménye még jobb lesz Szuzukában. Mindenki nagyon keményen dolgozik, az üzemben a maximális erőbedobással dolgoznak, s új alkatrészeket hoznak Szuzukába. A lehető legjobb eredményt szeretnénk megszerezni, ennyi. Ezután meg Hasta La Vista" - nyilatkozta mosolyogva.

Korábban: