Társoldalunk:

Michael Schumacher a visszavonuláson gondolkodik

Még mindig nem csitultak el a Forma-1-es Amerikai Nagydíj körüli hullámok. A pilóták közül többen bejelentették, nem értenek egyet a verseny megrendezésével, mégis mindenki rajthoz áll. Ráadásul a német Bild olasz forrásokra hivatkozva úgy értesült, hogy Michael Schumacher az idény végén visszavonul.

Michael Schumacher: Hogyan
tovább?
Utolsóként Ralf Schumacher (Williams) is csatlakozott az indulókhoz, bár félelmei bátyjáéhoz hasonlóan nem csökkentek. Mindketten úgy vélték, hogy már a monzai futamon sem tudtak kellően a versenyzésre koncentrálni. A Bild szerint lehet, hogy az utóbbi napok eseményei miatt az idősebbik Schumacher a szezon végén visszavonul.
 
Az amerikai terror, Alex Zanardi szerencsétlen balesete, a küzdelem Bernie Ecclestone-nal, a pilóták egyet nem értése - ezek lehetnek Schumi visszavonulásának okai. A Corriere dello Sport szerint: "Kétségtelen, Michael mély krízisben van, a Ferrari emberei szerint még nem tért magához rémálmából!" A Tuttosport sokkal messzebb ment: "Schumi a visszavonulásán gondolkodik!"

A lap szerint Schumit megviselte Räikkönen és Häkkinen legutóbbi balesete, jó barátja, Zanardi katasztrófájáról nem is beszélve. A Bild emlékeztet arra, hogy Schumacher idén már öt komoly balesetet úszott meg. Ezt teszi az olasz Il Messaggero is: "A sors öt figyelmeztetése. Ez kiváltság, amelyet például Ayrton Senna soha nem kapott meg. Igen, Michael visszavonulhat. Egy kicsit a balesetek miatt, egy kicsit azért, mert számára a pénz már nem jelent motivációt. És egy kicsit a családja miatt is..."

Pincési László