Társoldalunk:
Hírlevél

A Senna-film feltárja az igazságot

Egy közkedvelt hős (Ayrton Senna), egy sokakat érdeklő történet (az 1994-es San Marinó-i Nagydíj), egy neves filmszínész (Antonio Banderas) és kész az új Warner Brothers-film, amely alaposan körüljárja a brazil zseni halálos balesetét.

Hungaroring 1992
Fotó: Amber PR
Senna ünnepel, 1992-ben a Hungaroringen
Viviane Senna, a brazil pilóta nővére a The Observer című brit lapnak elárulta, hogy két évi tervezés után összeálltak a tragikus körülmények között elhunyt Forma-1-es autóversenyző életéről készülő film alapjai. A mű feltárja majd a világ előtt öccséről a valóságot, különösen azt, hogy ki (vagy mi) volt a felelős a 34 éves Senna haláláért az imolai versenypálya hírhedt Tamburello-kanyarjában.

"Sok mindent tudnak az emberek, ugyanakkor sok olyan dolog is létezik, amiről sejtelmük sincs, s amit csak a család fedhet fel. Antonio Banderas felkért minket az együttműködésre, hogy az ügynek ez a része is napvilágra kerüljön, vagyis mindaz, amit Ayrton látott és érzett a pályán és a pályán kívül" - nyilatkozott a brit lapnak a testvér.

A film ötletét Banderas vetette fel és ő szeretné játszani a főszerepet. Senna nővére szerint sztár a filmet nemcsak jó pénzszerzési lehetőségnek tartja, hanem egyúttal egy példaképet akar bemutatni a nézőknek, mert "tudatában van Ayrton mítoszának".

A legnagyobb rejtély Senna életében, hogy mi okozta a halálát. Autójának kormányrúdja törött-e el, és emiatt volt-e elkerülhetetlen a betonfalba csapódás? A rajt után történt ütközésből a pályán maradt roncsdarabok okoztak-e kárt autójában? Vagy Senna figyelme
hagyott-e ki egy pillanatra?

A brazil pilóta hívei ma sem értik, miért állt le a Williams-versenyautó beépített kamerája 1,4 másodperccel az ütközés előtt, s emiatt valamiféle összesküvésre gyanakszanak. A szurkolók azért is dühösek, mert nem védték gumiabroncsok a Tamburello-kanyart, ahol az előző években többször történt súlyos baleset. A film mindezekre a kérdésekre próbál majd választ adni, és a brit lap máris úgy véli: a Forma-1 világából sokan nem biztos, hogy jó szemmel nézik majd a történetet.

Ajánlat:

Senna hivatalos honlapja

S-Files - site Senna balesetéről, telemátriával, videókkal

Korábban:

Eladó Ayrton Senna versenyautója