Társoldalunk:

Feszültségek a Williamsnél

A Williams-BMW két sokra hivatott pilótája, Ralf Schumacher és Juan Pablo Montoya finoman fogalmazva sem szívleli egymást. Ralf - saját bevallása szerint - nem jön ki a mezőny nagy részével, de az mindenképp elvárható lenne, hogy legalább csapattársával rendezze viszonyát.

Montoya és Ralf Schumi
nem a legjobb barátok
A kis Schumi szerint a probléma oka leegyszerűsítve az, hogy az ő családi neve is Schumacher. Mivel a bátyó évek óta tarol a Forma-1-ben, ezért mára minden Schumi "közellenfél".

Láthatólag a két dudás esete forog fenn, pedig a Williams-csapatnak pont egy ilyen fúvósszekcióra van szüksége a siker elérésére. Persze a kolumbiait sem kell félteni. Emlékezzünk csak a Villeneuve-vel történt afférjára, amikor is nem épp a legtisztességesebb válaszhoz nyúlt. ("Te idén már megöltél egy embert" - mondta a kanadai pilótának, mikor az kérdőre vonta, hogy miért nem engedte el az időmérő edzésen.)

Már a szezon előtt rebesgették, hogy nincs minden rendben a két versenyző között. Bizonyára a silverstone-i futamon történtek sem lendítettek sokat a dolgon. Pontosabban lendítettek, csak nem pozitív irányba. Ralf Scumacher egyszerűen megtagadta a csapatfőnök Montoya elengedésére vonatkozó utasítását, ami a Cart-világbajnok dobogós helyezésébe került.

Montoya elmondása szerint soha nem lesz felhőtlen a viszonyuk Ralffal, és ez nem csak az együtt töltött időkre vonatkozik, hanem a teljes F1-es pályafutásukra.

"Ralf és én tiszteljük és hajtjuk előre egymást, de egy csapattárs nem azért van, hogy együtt járjunk vacsorázni, bár - az illetőtől függően - ez is megtörténhetne. Az elmúlt két évben Jimmy Vasser volt mellettem, és nagyon jó társ volt, de itt már az eső naptól más a helyzet."

Kovács Iván

(Sztár Sport)

Korábban:

Ralf Schumi hozta a hazai pályát