Társoldalunk:
Hírlevél

Yoong hamarosan bemutatkozhat

A Forma-1-es tesztek utolsó napján, Barcelonában már nem a Williams uralkodott, Monzában Kimi Räikkönenre irányult a figyelem, Mugellóban pedig Alex Yoongra, aki hamarosan debütálhat a Forma-1-ben. Az előző napon remeklő McLaren volánjához pénteken Mika Häkkinen ült, akinek ezúttal sem volt szerencséje.

A katalán fővárosban esős versenyt szimuláltak, a Williams spanyol pilótája, Marc Gene pedig befejezte a továbbfejlesztett kipörgésgátló és a Michelin-gumik tesztjét. "Ismerem jól ezt a helyet, és mondhatom, nagyszerűen dolgoztak a rendezők. Nem könnyű itt júliusban esőversenynek megfelelő körülményeket teremteni, ezért a csapatnak, a pálya dolgozóinak és a Michelinnek is gratulálok. Remélem, néhány fejlesztést már Silverstone-ban bevetünk. A csapat keményen dolgozik velem, ami segít formában tartani magam" - mondta Gene, aki maga sem puhány: több mint 1400 kilométert vezetett a héten.

Közben F-1-es berkekben szinte mindenki arról beszél, hogy hamarosan élesben is bemutatkozhat Alex Yoong. A malajziai versenyző két napot tesztelt Mugellóban a Minardi-csapattal, az eredményei meggyőzőek voltak. Sokak szerint ahhoz mindenképp, hogy az olaszok végre kiadhassák roppant szerényen teljesítő sofőrjük, Tarso Marques útját.

Ugyancsak Mugellóban ment Olivier Panis, próbálgatva néhány új alkatrészt. A BAR-Honda francia pilótája elmondta, hogy még sokat kell autózniuk a módosításokkal, így nem lehet azokat felhasználni a hétvégi futamon.

Monzában három napig a második helyen zártak a Sauberek, majd a legvégén, az utolsó napon Kimi Räikkönen az élre vezette autóját. A másik finn, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen viszont csak szenvedett, ötödik lett, reggel elromlott a motorja, délután megpördült az első sikánban, amitől úgy megrongálódott az MP4/16-os, hogy be kellett fejezni a gyakorlást.

Barcelona, negyedik (utolsó) nap:
hely, pilóta, csapat, gumi, legjobb idő, megtett körök
1. Mark Webber, Benetton-Renault (2000), Michelin, 1:36.154 90
2. Marc Gene, Williams-BMW, M, 1:38.334 85

Monza, negyedik (utolsó) nap:
1. Kimi Räikkönen, Sauber-Petronas, Bridgestone, 1:23.58, 66
2. Andre Lotterer, Jaguar, M, 1:24.70, 76
3. Alex Wurz, McLaren-Mercedes, B, 1:24.73s, 28
4. Jarno Trulli, Jordan-Honda, B, 1:24.90, 41
5. Mika Häkkinen, McLaren-Mercedes, B, 1:25.06, 31
6. Ricardo Zonta, Jordan-Honda, B, 1:25.09, 83
7. Pedro de la Rosa, Jaguar, M, 1:25.16, 48
8. Darren Manning, BAR-Honda, B, 1:25.50, 50

[laky]