Táncold be magad a popköztudatba!

Vágólapra másolva!
A VIVA Tv az ország legjobb táncosát keresi. Csak amatőrök jelentkezhettek, ennek ellenére nem mindennapi táncversenyről van szó: a győztes egymillió forinttal lesz gazdagabb a végén, ráadásul lehetőséget kap arra is, hogy koreografáljon és főszerepet táncoljon egy videoklipben. Egy igaziban. Lehet, hogy ezzel betáncolja magát a popköztudatba. Október 11-én volt az első adás, két héten belül meglesz a győztes. Megnéztük, hol tartanak most.
Vágólapra másolva!

Elődöntők, középdöntő, rohamosan fogyó társaság

A Táncreakció című műsor hat héten át tartó válogatásának első fordulójára (a több mint kétszáz jelentkező közül) kilencvenet hívtak be szeptemberben. Közülük negyvenen jutottak tovább az elődöntőbe, aminek minden egyes fordulóját a tévénézők is végigszurkolhatták az október 11-i első adás óta.

A kéthetes középdöntő második hetében járunk. A két hét végén egytucatnyi táncoslábú marad csak, ők vesznek majd részt abban a Felezőshow-nak nevezett fordulóban, ahol hatuknak ismét mennie kell. A műsorban Puskás Balázs koreográfus és táncos is közreműködik. Műsorvezetőként Ada mellett az is az ő dolga, hogy tanácsot adjon, és hogy szakértsen. A versenyzők az általa bemutatott koreográfiát kell, hogy eltáncolják, az értékelés pedig szintén Balázs (és a zsűri) feladata. Balázs tizenegy éves korában kezdett táncolni, mára már profi koreográfus. Döntéseiben a műsor szerkesztői is tökéletesen megbíznak.

Nem aprópénz a fődíj, és főleg nem apróság, hogy a nyertes egy valódi videoklip koreográfusa és főszereplője lehet. A klip várhatóan 2005 márciusára készül majd el, és Majka és LL Junior első (és valószínűleg egyetlen) közös számához készül. Alapvetően amatőr táncosok jelentkeztek a versenyre, és ez is volt a feltétel. Olyan srácok és lányok jöttek megmutatni magukat, akiknek a vérében van a ritmus, de sosem tanultak táncolni, és nem is nagyon szerepeltek eddig még. Nagy lehetőség nekik ez a kiugrásra, komolyan is veszik. Azokban a műsorokban, amikor valamelyikük kiesett, időnként kifejezetten drámai is volt a hangulat: többek is sírva fakadtak, amikor meghallották, hogy nem mehetnek tovább. Volt olyan, akit még Ada is megkönnyezett.